Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Osmosatna dijeta ili dijeta 8 sati

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Osmosatna dijeta je plan za mršavljenje koji su u svojoj knjizi "Osmosatna dijeta - gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete što želite" objavili autori David Zinczenko i Peter Moore, a koja je postala pravi hit.

Autori u svojoj knjizi obećavaju da uz primjenu ove dijete mogu izgubiti kilograme, a istovremeno jesti sve što se poželi.

Jedino pravilo ove dijete je da se može jesti samo u određenom vremenskom intervalu - a izvan njega - nema jela!

Inače, ovaj koncept i nije neka novina s obzirom da je i do sada postojalo više dijeta koje su preporučivale izmjene posta i normalne ishrane. Ova dijeta se bazira na teoriji da je ljudski organizam dizajniran za razdoblja obilnijeg hranjenja i zatim razdoblja posta odnosno neunošenja hrane.

Prema autorima idealnih 8 sati za konzumiranje hrane je od 9-17 sati, a preostalih 16 sati, odnosno od 17-09 je razdoblje posta. Također možete se odlučiti i za vremenski period za unošenje hrane od 08-16 sati ili 10-18 sati, ali najvažnije je da upravo u tom razdoblju unesete svu planiranu dnevnu količinu kalorija. U razdoblju posta organizam je usmjeren na oporavak i odmor od probave hrane.

Za razliku od ostalih dijeta ovdje su razne grickalice dozvoljene, ali ipak ukoliko planirate velike količine čipsa, radije se prebacite na orašaste plodove - zdraviji su za organizam! Generalne preporuke važe i ovdje - uvijek je bolje konzumirati što prirodnije namirnice a smanjiti industrijski proizvedene.

Dijeta je testirana od strane više članova redakcije Dijeta.net te je uspješno prošla test - u prosjeku su izgubili 2 kilograma unutar 5 dana.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip