Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Kefir dijeta

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Kefir je dijetetski probiotički napitak koji se dobiva fermentacijom mješovite kulture mikroorganizama koju čine mliječno kiselinske bakterije i kvasci, a potiče sa sjevernog Kavkaza. 
Kefir je ugodnog lagano kiselkastog i osvježavajućeg okusa, a dokazano je da ima dobar utjecaj na očuvanje zdravlja, te da pomaže pri liječenju mnogih bolesti i tegoba. Redovita upotreba kefira jača imunitet, čisti organizam od toksina, regulira krvni tlak i razinu kolesterola, pomaže kod anemije i bolesti crijeva, djeluje protiv gljivica i bakterija,i još mnogo toga...

 

Osim svog zaista blagonaklonog utjecaja na naše zdravlje, kefir je čarobni napitak koji pomaže pri mršavljenju, a za to najveću zaslugu ima jako nizak udio ugljikohidrata i visoki udio vitamina i minerala koji pomažu uspostavljanju normalnog rada crijeva. Osim što će pomoći pri mršavljenju, kefir dijeta će poboljšati tonus kože te kvalitetu kose i noktiju.

 

Inače što se tiče kefira, ne samo za potrebe dijete nego i za svakodnevnu upotrebu u terapeutske svrhe puno je bolje koristiti pravi domaći kefir. Više o pravljenju domaćeg kefira možete pročitati ovdje.

Pravi, domaći kefir ima umirujući efekt na cirkulaciju i nervni sistem. On je bogat vitaminima i mineralima, pomaže da se uspostavi rad crijeva, liječi tijelo i podmlađuje kožu, poboljšava stanje kose i noktiju. 

 

BRZA KEFIR DIJETA

Brza kefir dijeta traje 3 dana, a gubitak težine je najčešće oko 2 kilograma (ovisi dosta od individualnih karakteristika organizma).

Doručak:

Prijedlog 1: kajgana od 2 jaja, salata od svježeg krastavca, kava s malo mlijeka
Prijedlog 2: griz ili palenta s kiselim mlijeko
Prijedlog 3: jaje, 1 tost s maslaca, čaj zaslađen medom


Užina: 3 dl domaćeg kefira


Ručak:

Prijedlog 1: Pileća juha, kuhana mrkva s pilećim filetima (100 gr), salata od cikle, kriška integralnog kruha
Prijedlog 2: Juha od gljiva, paprikaš (3 dl) i salata od svježeg kupusa


Užina:  3 dl domaćeg kefira


Večera:

Prijedlog 1: Riba pečena na grilu (150 gr), zelena salata i zeleni čaj
Prijedlog 2: Pečeni krumpir, čaj zaslađen medom

 

VOĆNA DIJETA SA KEFIROM

Ovo je kratka dijeta, koja je dobra za detoksikaciju organizma. Dnevno treba piti 1,5-2 litre kefira te jesti voće i povrće (može i malo termički obrađeno) u dostatnim količinama da se zadovolji glad. S ovom dijetom, možete izgubiti 2-3 kg u tri dana.


KEFIR DIJETA SA JABUKAMA

Ovo je teška dijeta i najčešće se primjenjuje pred ljetnu sezone i ne preporučuje se u zimskom periodu. Kefir dijeta s jabukama traje 7 dana, a dnevno se unosi 1.5 litra kefira i 1.5 kilogram jabuka. Dijeta traje sedam dana i s njom se može izgubiti 6 kilograma.

 

DETOKSIKACIJSKA KEFIR DIJETA

Kefir dijeta je jako teška, a provodi se tako da se tijekom tri dana pije 1.5 litra kefira, bez dodatka šećera. Razmak između uzimanja kefira bi trebao biti isti. Ovom dijetom za 3 dana se može izgubiti 3-4 kilograma, i dijeta je jako dobra za detoksikaciju organizma.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip