Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Montignacova dijeta nije dijeta u klasičnom smislu riječi. Ovdje  je zapravo riječ o posebnom režimu prehrane tj. metodi - kako jesti pametno a da pritom ne smanjujete količine.

Ova dijeta spada u restriktivne dijete te ukoliko imate zdravstvenih problema, svakako savjetujemo prije dijete savjetovanje sa liječnikom. Ukoliko se držite strogog plana prehrane, te dnevno odvojite samo pola sata za vježbu - u samo 7 dana je moguće izgubiti čak 7 kilograma. Također se preporučuje piti što više tekućine, i to vode. Uz vodu mogu se piti nezaslađeni sokovi (najbolje prirodni),  nezaslađeni čaj i kava. Alkohol treba izbjegavati jer otežava razgradnju masti. Dijeta se bazira na juhi od povrća koja je svaki dan na jelovniku.

Pored njihovog sjajnog okusa i mirisa, marelice su zdrave i bogate vitaminima. Marelice su jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina A, C, B kompleksa, kalija i beta karotena. Pomažu organizmu u obrani od bakterijskih infekcija, obnovi oštećena tkiva, u razvoju jačih zuba i kostiju i poboljšavaju vid.

Osmosatna dijeta je plan za mršavljenje koji su u svojoj knjizi "Osmosatna dijeta - gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete što želite" objavili autori David Zinczenko i Peter Moore, a koja je postala pravi hit.

Autori u svojoj knjizi obećavaju da uz primjenu ove dijete mogu izgubiti kilograme, a istovremeno jesti sve što se poželi.

Patlidžan dijeta traje 14 dana i sa njom se može izgubiti čak do 8 kilograma. Ali nije sve tako sjajno, jer ova dijeta spada u mono-dijete sa kojima se ne unosi dovoljna količina svih hranjivih sastojaka. Stoga svakako prije primjene dijete posavjetujte se sa svojim liječnikom. Tijekom provođenja dijete možete popiti nezaslađenu kavu ili čaj.

Jabučni ocat se još u staroj Grčkoj koristio kao lijek, a danas je sve popularnije i kao sredstvo za pomoć pri mršavljenju i topljenju masnoća. Jabučni ocat je prirodni napitak koji se dobiva fermentacijom jabuka koje su bogate vitaminima i mineralima.

Iako se konzumacija popularno naziva jabučna dijeta, u ovom slučaju se ne radi o klasičnoj dijeti već samo o uzimanju jabučnog octa kao dodatka prehrani.

Vikend dijeta, kako joj i sam naziv govori provodi se samo za vikend - od petka do nedjelje. Dijeta je restriktivna, stoga se i ne smije provoditi više od 3 dana. Ukoliko se pridržava jelovnika u 3 dana se može izgubiti 2 kilograma. Dnevni unos kalorija se kreće od 1000 do 1200 što je znatno manje od preporučenog dnevnog unosa. Jelovnik sadrži dosta voća, povrća i tekućine, a dozvoljeno je piti i nezaslađeni čaj te kavu od ječma.

Brokula je jako dobar izvor vitamina C koji ubrzava metabolizam i na taj način pomaže kod mršavljenja. Primjenom ove dijete se može u 10 dana izgubiti 7-10 kilograma. Dijeta je podijeljena u pet različitih jelovnika, tako da prva dva dana se primjenjuje prvi jelovnik, treći i četvrti – drugi jelovnik, i tako sve do 5 jelovnika za deveti i deseti dan. Tijekom dijete može se piti obična i mineralna voda, a ponekad i nemasni mliječni napitci. Također kod pripreme jela začiniti sa vrlo malo soli.

Ako volite krumpir, a želite izgubiti nekoliko kilograma – onda je ovo prava dijeta za vas. Mnogi imaju predrasude da je krumpir namirnica koja deblja te da ga treba izbjegavati. Međutim to je daleko od istine jer krumpir ne deblja. Treba samo paziti na koji način se priprema. U 100 grama krumpira ima samo 75 kalorija, a pun je vlakana stoga ubrzava probavu i pomaže u čišćenju organizma od štetnih toksina.

Page 1 of 4
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip