Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Zdrava hrana koja je loša za dijetu

Written by  Friday, 11 October 2013 07:20
Rate this item
(1 Vote)

Prehrambena industrija ulaže veliki novac o oglašavanje u kojem smo često izloženi krivim informacijama, tako da mnogi proizvodi koje prodaju kao zdravu hranu  - to i nisu. Dovoljno je samo da pročitate deklaraciju sastojaka na proizvodu i sami ćete se uvjeriti da je opis "zdravo" samo u službi reklamne kampanje. Stoga vam ovdje donosimo popis tih "zdravih" proizvoda koje bi bilo dobro izbjegavati, posebno ukoliko ste na dijeti.

Kupovni smoothie ima ponekad više kalorija nego hamburger! Smoothies može sadržavati čak 650 do 1000 kalorija, jer se u pripremi uz voće i povrće zbog poboljšavanja okusa dodaju velike količine šećera i razni sirupi. Ukoliko volite smoothies, pripremite nezaslađeni sami kod kuće!

Proteinske pločice imaju umjetne zaslađivače, štetne masti i dosta šećera. Čak ukoliko nose oznaku da su niskokalorične - također sadrže dosta štetnih sastojaka. Često nas u reklamama privuku raznim obećanjima o visokom udjelu vlakana ili proteina u proteinskim pločicama, ali čitajući deklaraciju otkriti ćete i mnogo drugih nepotrebnih sastojaka koji zasigurno nisu zdravi.

Jogurti sa aromom su puni šećera i još raznih drugih dodataka. Ukoliko volite voćni jogurt, kupite onaj sa manje masnoće i dodajte komadiće svježeg voća.


Zamrznuti dijetalni obroci su jedan od najčešćih proizvoda koji se koriste za dijetu. Zamrznuta jela često navode potrošače da misle da im je za dijetu dovoljno da ih kupuju i konzumiraju. To predstavlja veliki problem. Za početak, smrznuti dijetalni obroci kao i zamrznuti obroci općenito,  su puni umjetnih sastojaka i konzervansa. Sadrže i velike količine natrija koji utječe na povećanje krvnog tlaka, srčanih problema i šećerne bolesti. Kalorije koje ovi obroci sadrže nisu ni ukusni ni dobri za mršavljenje, bez obzira što na pakovanju proizvoda piše.

Pahuljice se pripremaju od slatkih sastojaka, masnih ulja i kalorijskih sastojaka poput oraha i suhog voća, a kao rezultat dobijemo hranu koja je puna kalorija.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip