Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Loša dijeta i kako je prepoznati

Written by  Thursday, 29 November 2012 10:35
Rate this item
(1 Vote)

Ako je određena dijeta u potpunosti suprotna vašim navikama i nije u skladu s vašim načinom života, teško ćete je se pridržavati. Potrebno je također izbjegavati one dijete koje utiču na raspoloženje. Opće je poznata činjenica da je ljudima, koji su smršavili i uspjeli zadržati željenu težinu, zajedničko to što su u potpunosti promijenili svoj način života.

To znači da su nastavili paziti na to koliko i što jedu, te su shvatili što je ključni razlog njihova prejedanja. Većina popularnih dijeta ne vodi ka spomenutim, ključnim promjenama u načinu života jer je dugoročno nemoguće hraniti se pre restriktivno, osobito nakon što se postigne željena težina te nestane prvobitne motivacije. Poznato je i to kako restriktivne dijete i nagle promjene nisu dobre za zdravlje, te se preporuča postupno smanjivanje unosa kalorija; za početak nekih 300-500 manje na dan. Prilikom izbora dijete potrebno je razmotriti sve moguće zamke u koje bi ste eventualno mogli upasti i koje bi vas mogle zakočiti u postizanju krajnjeg cilja. Ako je dijeta suprotna vašim navikama, onda ona jednostavno nije za vas. Ako nemate vremena za kuhanje i pripremanje hrane, biti ćete frustrirani, stoga dijeta u kojoj trebate pripremati komplicirane obroke definitivno nije za vas.

 

"Ako dijeta nije u skladu s vašim načinom života, teško da ćete je se pridržavati" - riječi su poznate  američke nutricionistice Joy Bauer. Ako vam je potrebno ukloniti malo više kilograma, dijeta bi vam trebala sniziti i razinu kolesterola, šećera u krvi, te krvni tlak. Ako se nakon dva, tri mjeseca ništa ne promjeni onda trebate znati kako niste odabrali pravi put.
Spor gubitak kilograma, ujedno rezultira i brzim odustajanjem, dok su brzi rezultati snažna motivacija. Ako, nakon tjedan dana, vaša vaga i dalje ne pokazuje gubitak kilograma, najvjerojatnije ćete se razočarati i odustati. No, ako vidite kako ste izgubite par kilograma, ili se barem riješili nagomilane vode, osjećat ćete se puno bolje. Istraživanje jednog instituta na Floridi pokazalo je kako su žene koje su brzo smršavile - izgubile više kila i puno uspješnije održavale željenu težinu.

 

Dijete koje zabranjuju pojedine namirnice dugoročno su neodržive pa čak i opasne, pogotovo one koje izbacuju čitave grupe namirnica. Ne unosite li potrebnu količinu ugljikohidrata, možete osjetiti manjak energije, koncentracije, te izazvati ozbiljna oštećenja jetre, bubrega... Ako je vaš gubitak kilograma vezan isključivo uz činjenicu da uopće ne konzumirate ugljikohidrate, radije jedite manje obroke, jer ćete se ponovno početi debljati čim zagrizete neko pecivo, a i prijeti vam opasnost od ozbiljnog narušavanja zdravlja. Ako ste previše razdražljivi, to je jedan od prvih znakova da trebate prekinuti s dijetom jer vašem organizmu kronično nedostaju ugljikohidrati. Tu je i činjenica da, ako dijeta pretjerano utječe na vaše raspoloženje (i to negativno), prije ćete utopiti tugu u hrani nakon stresnog dana na poslu.

 

Svakako, prije odabira bilo koje dijete najvažnije je posavjetovati se s liječnikom kako bi bili sigurni da željena dijeta neće ozbiljno naštetiti vašem zdravlju, jer ono je ipak najvažnije od svega!

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip