Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Dugoročno održavanje težine

Written by  Monday, 05 March 2012 18:59
Rate this item
(0 votes)

Opće poznata činjenica je kako dijeta u principu označava povremene postupke te privremenu promjenu koja uglavnom nema većeg utjecaja na oblike ponašanja u životu pojedinca koji su doveli do same potrebe za dijetom.

Programi koji garantiraju smanjenje te dugoročnije zadržavanje željene tjelesne težine i samim time očuvanju zdravlja baziraju se na postepenom, ali dosljednom smanjenju unosa kalorija hranom te povećanju potrošnje istih i to fizičkom aktivnošću. Bitno je svakako imati na umu kako tjelovježba povećava mišićnu masu koja je ključna za iskorištavanje masnih zaliha tijela.
 

Polaganje nada za uspješno, zdravo i dugoročno mršavljenje u kratkoročne dijete koje obećavaju gubitak kilograma u rekordnim rokovima je nešto na što odmah u startu možete zaboraviti. Naime takve vrste dijeta prkose svim znanstveno dokazanim zakonitostima metabolizma tijela. Ove dijete su jednostavno obmana te potencijalna opasnost za organizam.

 

Bezopasno se ne bi smjelo izgubiti više od pola do jednog kilograma tjedno, čak i ako se izgladnjujete i to se jednostavno može utvrditi jednostavnim izračunom ravnoteže energije.
Kako bi ste na primjer izgubili pola kilograma trebali bi ste postići tjedni manjak od 3850 kalorija što bi na dnevnoj razini značilo manjak od 550 kalorija. Ovo je jedino moguće postići kombinacijom smanjenja unosa hrane i povećanjem fizičke aktivnosti.
Dakle, unos od 2000 kalorija dnevno trebali bi smanjiti na 550 kako bi ste u tjedan dana izgubili pola kilograma.

 

Jako je bitno da se prije prelaska na dijetalni način prehrane posavjetujete sa liječnikom kako bi ste se uvjerili da nema opasnosti po zdravlje. Kada planirate dijetu važno je odabrati onu koja se može prilagoditi vašem načinu života i zdravstvenim potrebama. Imajte na umu kako provođenje dijete pa prestanak i povratak starim prehrambenim navikama dovodi do povratka izgubljene težine te može imati negativni učinak na razvoj raznih bolesti.

 

Dakle da zaključimo: Kako bi ste zdravo i dugotrajno smršavili usredotočite se na spori, postepeni gubitak kilograma putem redovitih obroka i fizičke aktivnosti. Jedite raznovrsno sa naglaskom na cjelovite žitarice, voće, povrće, posne mliječne proizvode, nemasnu perad, meso, ribu, mahunarke, sjemenke i orašaste plodove. Pite dosta tekućine; ponajprije vode. Ograničite unos masne hrane, šećera i rafiniranih namirnica.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip