Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Detoksikacija i mršavljenje

Written by  Wednesday, 11 April 2012 16:02
Rate this item
(0 votes)

Više od 60 % ljudskog tijela sačinjeno je od vode i ona je prijeko potrebna organizmu. Čovječjem je tijelu dnevno potrebna 1 l do 3 l vode. Ona osvježava čitavo tijelo kako izvana, tako i iznutra i štiti od isušivanja.

    Pitanje je, je li moguće smršavjeti isključivo pijenjem dostatnih količina vode svakodnevno? Odgovor je – ne. Samo pijenjem vode nije moguće izgubiti suvišne kilograme, ali pijenjem dostatne količine vode moguće je izvršiti detoksikaciju organizma. Detoksikacija organizma je proces čišćenja organizma od raznoraznih štetnih tvari. Detoksikacija organizma u suradnji s dovoljno sna, određenom vrstom tjelovježbe i pravilnom prehranom pomoći će brzom gubitku suvišnih kilograma.


Kako smršavjeti? Mršavljenje je često dugotrajan i mukotrpan proces koji je sastavljen od višestrukih čimbenika, ali rezultati koji će doći naposljetku su toga i više nego vrijedni. Izgubiti suvišne kilograme i pritom poboljšati te očuvati svoje zdravlje moguće je na sljedeći način:

1.    više spavati (optimalno 8 sati po noći),
2.    piti dostatne količine vode (1 l – 3 l vode svakodnevno),
3.    vježbati (od teretane pa sve do svakodnevnih polusatnih šetnji),
4.    jesti zdravije (obavezno doručkovati, u svakodnevni jelovnik uključiti voće i povrće, a nekoliko puta tjedno jesti ribu i meso peradi, uzimati žitarice i mliječne proizvode, prestati jesti jako slatke i masne proizvode).

Možda zvuči poput kakvoga klišeja, ali potpuna briga nad svojim tijelom i njegovim potrebama je neophodna ukoliko se želi smršavjeti na zdrav način, bez iščekivanja tzv. jo – jo efekta.

Savjet +:

Ujutro, nakon buđenja, odmah popijte jednu do dvije čaše vode. Naše tijelo, točnije, naš mozak ne razlikuje osjećaj gladi i žeđi, tako da ukoliko često osjećate glad, to može zapravo značiti kako tijelu nedostaje vode.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip