Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

O vježbanju se priča kao o jednom od glavnih čimbenika uspješnog mršavljenja. Budući da se za odvijanje bilo kakvog rada troši energija, podrazumijeva se da je za vrijeme vježbanja potrošnja energije pojačana.

Prehrambena industrija ulaže veliki novac o oglašavanje u kojem smo često izloženi krivim informacijama, tako da mnogi proizvodi koje prodaju kao zdravu hranu  - to i nisu. Dovoljno je samo da pročitate deklaraciju sastojaka na proizvodu i sami ćete se uvjeriti da je opis "zdravo" samo u službi reklamne kampanje. Stoga vam ovdje donosimo popis tih "zdravih" proizvoda koje bi bilo dobro izbjegavati, posebno ukoliko ste na dijeti.

Ljeto se približava, a vi bi željeli izgubiti koji kilogram? Bez brige, imamo 10 savjeta kako izgledati i osjećati se bolje. Tijekom ljeta nam je glavni cilj smanjiti unos kalorija i izboriti se sa velikim vrućinama. Evo u nastavku nekoliko savjeta:

Ako je određena dijeta u potpunosti suprotna vašim navikama i nije u skladu s vašim načinom života, teško ćete je se pridržavati. Potrebno je također izbjegavati one dijete koje utiču na raspoloženje. Opće je poznata činjenica da je ljudima, koji su smršavili i uspjeli zadržati željenu težinu, zajedničko to što su u potpunosti promijenili svoj način života.

Voće ima važnu ulogu u detoksikaciji organizma, daje potrebne vitamine, vlakna i energiju. Dnevno se preporučuje jesti dvije do tri porcije različitog voća, ali nažalost mnogi ga rijetko ili uopće ne konzumiraju. Za voće možemo reći da je zaista idealna namirnica, slatko, ukusno, niskokalorično…što više za poželjeti?

Skidanje kilograma nije lagan posao, te bez obzira na razne reklame, istina je da ne postoji magična tableta ili čarobni čaj koji će istopiti figuru do idealnih dimenzija.

U medijima se dosta govori i piše o negativnim posljedicama koje mogu nastati uslijed provođenja dijete, nakon čega se kilogrami najčešće vrate.

Povrće i voće su jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Uzimanjem više povrća i voća raspoređenog u četiri do pet obroka svakodnevno, odnosno, najmanje 400 grama svakodnevno, možemo spriječiti ili odgoditi nastajanje određenih bolesti.

Idealna, još nazvana i standardna tjelesna masa (težina) označava najprikladniju tjelesnu masu s obzirom na visinu, dob, spol i građu tijela. Svaki je čovjek individua, sa cijelim skupom karakteristika i biološko-fizioloških funkcija te je, stoga, teško sve ljude  svrstati u nekakve tablice krutih mjera koje označavaju „idealnu“ tjelesnu masu.

Page 1 of 2
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip