Hipertenzija – pokušaj prevencije

Što je hipertenzija?Hipertenzija se u narodu uglavnom spominje kao visoki krvni tlak. Radi se

Kretanjem servisiramo lokomotorni sustav!

Nekada su bolovi u vratu, leđima i zglobovima bili problem isključivo starijih osoba, dok u p

Pripremite se za vježbanje!

Već smo kroz razne primjere u životu naučili da biranjem prečica nećemo daleko dogurati. I

Učvrstite tijelo u vodi

Written by  Monday, 05 March 2012 19:08
Rate this item
(0 votes)

Zategnuta guza, čvrsti trbušni mišići i lijepo oblikovane ruke, san je gotovo svake žene, međutim tijekom godišnjeg odmora većina se dodatno opusti, a kada se vratimo kući čudimo se tomu odakle nam višak kilogramima.

Zato bi bilo idealno iskoristiti ljetovanje i cjelodnevni boravak na plaži kao idealnu priliku da uz malo vježbanja skinete višak kilograma i zategnete tijelo. Upravo zato, za Vas smo pripremili nekoliko korisnih vježbi koje možete prakticirati i tijekom godišnjeg odmora, naravno ovdje je riječ o vježbama koje se izvode u moru ili u bazenu.

 

Vježbe istezanja:
Ako se već duže vrijeme niste bavili nikakvim tjelesnim aktivnostima, za početak je važno dobro se istegnuti. Stanite uz rub bazena, ili uz zidić u moru s time da se jednom rukom pridržavate za rub, a drugu istežete preko glave. Istovremeno istežite i gornji dio tijela. Ovu vježbu treba ponoviti minimalno deset puta.


Vježba zatezanja nogu:
Ovu vježbu ćete izvesti tako što ćete raširiti noge u širini kukova, te istežući ruke raditi pokrete koji podsjećaju na hodanje. Ovdje valja napomenuti kako noge trebaju biti maksimalno istegnute. Dakle prste na nogama također trebate u potpunosti ispružiti.


Anticelulitne vježbe:
Najefikasnije vježbe za brzo i efikasno uklanjanje celulita su vježbe u vodi koje treba izvoditi povećanim intenzitetom, dakle brzim pokretima povećava se otpor, trenje, a pritisak vode djeluje na Vaše tijelo i potiče cirkulaciju.


Vježbe zatezanja ruku:
Uspravite se u vodi blago raširivši noge u raskorak. Ispružite ruke i u njima držite loptu srednje veličine kojom ćete ispod vode praviti kružne pokrete - osmice. Bitno je pritom obratiti pažnju da su vam leđa stoje ispravno.


Trbušni mišići:
Za ovu vježbu potrebno je leđa okrenuti prema rubu bazena ili zidića na moru te ruke ispružite uz rub, istegnuti noge i podići ih prema grudima tako da vam je tijelo pod kutom od devedeset stupnjeva. Ovu vježbu bi trebalo ponoviti bar petnaestak puta. Ispruženim nogama se mogu raditi škare gore-dole i u stranu lijevo-desno.


Vježba za cijelo tijelo:
Igranje sa valovima je u stvari odlična vježba pri kojoj se aktiviraju svi mišići tijela. Kada val udari u tijelo, stvara se otpor sile pri povlačenju vode. Prilikom ovog napora mišići se aktiviraju kako bi ste se održali na nogama. Suprotstavljanje valovima je izuzetno iscrpljujuće i zato kada osjetite umor, svakako napravite pauzu.

 

Ako ljetujete na mjestu gdje nemate pristupa bazenu, te ukoliko ih radite u moru uvijek vam može asistirati vaš partner, u tom slučaju možda se dobro i zabavite. Što se tiče bazena, gotovo svi hoteli u Hrvatskoj imaju otvorene i zatvorene bazene, a na neke je moguće ući i ako niste gost hotela, uz eventualnu nadoplatu za cjelodnevno korištenje bazena. Hoteli u Splitu na primjer nemaju baš neku ponudu bazena, ali zato Split ima mnogo predivnih plaža koje mogu izvrsno poslužiti za vježbanje u moru, don na primjer, ako ljetujete u Šibeniku, hotel Solaris ima u ponudi nekoliko bazena na kojima možete boraviti potpuno besplatno.

Moja Dijeta

Portal Moja dijeta je osmišljen da bude izvor korisnih informacija za sve koji žele zdravo i efikasno smršaviti te sadrži najpoznatije svjetske dijete i programe za mršavljenje. Razni dijetalni programi i dijetalni recepti pomoći će svakome kod odabira najbolje dijete. Programi vježbi; fitness programi te savjeti pri tjelovježbi svidjet će se početnicima te im olakšati sam start.

Website: www.moja-dijeta.com
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content

Kalkulator kalorija

Dob

Spol

Visina

Tezina

AktivnostKorisni linkovi

joomla4

                     Portal za žene Moda Ljepota Zdravlje
                     Recepti Svijeta Najbolji recepti svijeta
                     Najbolje.info najzanimljivije top 10 liste
                     Internetsvijet.com SEO Internet oglasi
                     Moje dijete Portal o djeci za roditelje

Kalkulator idealne težine

Spol

Visina

Tip